Hayatımıza yön verecek olan Rabbimizin mesajlarının okul duvarlarında görülmesi okulumuzda verilmek istenilen eğitime katkı sağlayacağı düşünülerek böyle bir uygulama yapılmıştır.

Okulumuz öğretmenleri,  aileler ile işbirliğini güçlendirip okul-aile arasındaki eğitsel birlikteliği sağlamak amacıyla veli ziyaretleri düzenlediler.Bizi misafir eden tüm velilerimize şükranlarımızı sunarız.

Rahmet peygamberi,Allah´ın Resulü Hz. Muhammet (SAV) efendimizin doğumu vesilesiyle 29 Kasım Çarşamba Günü Alaplı Anadolu Lisesi konferans salonunda program düzenledik.

Kas

Öğrencilerimizi daha yakından tanımak ve onların yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek amacıyla, velileri ile görüşmeler yapılmıştır.

Kas

Müftülük ile aşağıdaki konularda işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır.

Okulun düzenleyeceği Kutlu Doğum Programında müftülükte görevli imamlardan yardım alınması

Kandil programlarında okulumuz öğrencilerinin camilerde programlar düzenlemeleri

Mesleki uygulamalarda işbirliği yapılması

Kas

Kitap okunmasını teşvik etmek amacıyla; Okul kütüphanesinden en çok kitap alıp okumuş öğrencilerimiz tespit edilmiş ve ödüllendirilmiştir.

1. 17 kitap ile 10-C sınıfından Mehmet İsa Yaz

2. 5 kitap ile 10/A sınıfından Seda Yavuz

3. 5 kitap ile 12/B sınıfından Elif Güven

4. 4 kitap ile Zelal Turan

Kas

Ekim ayı içerisinde yapılan plana uygun olarak, öğrencilerimizi camilerdem imamlık, müzezzinlik; Kur´an kurslarında Kur´an öğreticiliği ve vaizelik yapmışlardır.

Kas

22.11.2017 Saat 15:30´da okulumuzda veli toplantısı yapıldı. Öğrencilerin okul başarısı ve okulumuzda yapılan sosyal etkinler hakkında velilerimizle bilgi paylaşımında bulunulmuştur.

Kas

Okulumuz Matematik Öğretmeni Özkan AKBIYIK, Okulumuz öğretmenlerine EBA´nın kullanımı hakkında bilgi amaçlı sunum yapmıştır. kendisine ve katılanlara teşekkür ediyor. Görevlerinde başarılar diliyoruz.

Kas

Okulumuz giriş katında öğrencilerimizin zeka oyunları oynayabilecekleri. zamanlarını faydalı ve eğlenceli geçirebilecekleri "Zeka Oyunları Köşesi" hazırlanmıştır.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle okulumuzda gerçekleşen programda önce Başöğretmen M.Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimiz için saygı duruşu yapıldı.İstiklal Marşı´nın ardından  açış konuşmasını okul müdürümüz Dursun ADAR yaptı.Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Engin GÜNEŞ´in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından  sonra öğrencilerimiz şiirlerini okudu.10b sınıfı öğrencilerinden Selim DEMİRCİ´nin  öğretmenler için söylediği güzel şarkılarla programımız sona erdi.Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Proje Yarışmasında bölge ödülü almaya hak kazanan Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi ödülünü Amasya’da düzenlenen törenle aldı. “Korkunla Yüzleş Korkma Sosyalleş” isimli projesiyle önce saha ziyaretine kalma başarısı gösteren, sonra saha ziyaretine kalan projeler içerisinden bölge ödülü almaya hak kazanan Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi ödülünü 16 Kasım 2017 tarihinde Amasya’da düzenlenen törenle aldı. Bakanlık yetkilileri, Amasya valisi, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri ve çeşitli protokol üyelerinin de katıldığı ödül töreninde bölge ödülü almaya hak kazanan projelerin sunumunun ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Kas

10 Kasım 2017 Cuma günü Saygı Duruşu ve İstikal Marşı ile başlayan programda Müdür Yardımcımız ve Tarih Öğretmeni Serkan GÜLEROĞLU günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.Şiirlerden sonra Atatürk´ün Gençliğe Hitabesi okunarak programa son verildi.Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor,cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal ATATÜRK´ü rahmet ve sevgiyle anıyoruz

Ekm

Danışma Kurulumuzun Üyeleri

Başkan: Okul Müdürü Dursun ADAR

Üyeler:

1- Müdür Yardımcısı Serkan GÜLEROĞLU

2-Okul Rehber Öğretmeni Mesut Karakaş

3-Fen Bilgisi Zümre Başkanı: Ümit Bacak

4-Edebiyat Zümre Başkanı Hatice Çeribaş

5-Sosyal Bilimler Zümre Başkanı Mesut Saral

6- Matematik Zümre Başkanı: Esma Akdemir

7- Meslek Dersleri Zümre Başkanı: Şendoğan Koçak

8- Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Güngör

9-Okul Aile Birliği Üyesi:Özlem Kaymaz

10-Okul Meclis Başkanı: Ahmet İslam Bilgiç

Ekm

Öğrencilerimizin öğrendiklerini hayatın akışı içinde uygulama olanakları sunmak ve mesleğe hazırlamak amacıyla müftülüğümüz ile işbirliği yapılmış ve İlçemiz cami ve Kur´an kurslarında planlamaya uygun bir şekilde mesleki uygulamalara katılacaklardır.

Öğrencilerimize Başarılşar diler; Manevi kazançlarının çok olması için dua ederiz.