GELENEKSEL OYUN ŞENLİKLERİMİZ

Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olarak öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak , sosyal ilişkilerini güçlendirmek , iş birliği içerisinde olumlu bağlılık oluşturmak , öğrencilerimizin fiziksel , duygusal , sosyal ve bilişsel gelişimini hızlandırmak , özgüven duygusunu artırmak gibi amaçlar çerçevesinde “körebe , üç taş, beş taş , mangala “gibi geleneksel oyunlarımızdan faydalandık.

21.06.2023 69

Oyun oynamak çocukları bedensel, duygusal, sosyal ve zihinsel olarak gelişimine katkı sağlayan önemli bir eylemdir.Ayni zamanda, oyun oynama insanlar üzerindeki üzüntü, kaygı, öfke gibi olumsuz hisleri ortadan kaldırmaktadır.

Geleneksel oyunlar da toplumsal değerleri içerisinde barındıran , çocukların oyun ortamında yaşadıkları ve benimsedikleri ile topluma ait kültürel değerlerin bilincine varmasını sağlayan ve bu sayede değerlerin sonraki kuşağa aktarılmasında etkin olan önemli bir eğlence ve öğrenme kültürüdür.

Bizler de öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak , sosyal ilişkilerini güçlendirmek , iş birliği içerisinde olumlu bağlılık oluşturmak , öğrencilerimizin fiziksel , duygusal , sosyal ve bilişsel gelişimini hızlandırmak , özgüven duygusunu artırmak gibi amaçlar çerçevesinde “körebe , üç taş, beş taş , mangala “gibi geleneksel oyunlarımızdan faydalandık.Günümüzde eğlenmenin sadece teknolojik araçlarla mümkün olduğuna inanan genç neslimize kültürümüzde var olan yerel oyunlarımızdan da keyif alabileceklerini gösterdik.Öğretmenler ve öğrenciler olarak hem eğlendiğimiz hem de bireysel kazanımlar elde ettiğimiz güzel bir etkinliğe yer verdik.

21-06-202321-06-202321-06-202321-06-202321-06-2023