TÜRKİYE FİNALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

TÜRKİYE FİNALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

TÜRKİYE FİNALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTIK

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokulları arasında düzenlenen "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali”ne ev sahipliği yaptık.

18.05.2023 212

Türkiye’nin 20 farklı ilinden 120 misafir öğretmen, öğrenci ve idarecinin katılımı ile düzenlediğimiz Anadolu İmam Hatip Liseleri ve İmam Hatip Ortaokulları arası "Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali”ne ev  sahipliği yapmanın heyecanını yaşadık.

Alaplı Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Merkezinde gerçekleştirdiğimiz programımızda Zonguldak Milletvekili Saffet BOZKURT, Zonguldak Vali Yardımcısı Turgut SUBAŞI, Alaplı Kaymakamı Vedat YILMAZ, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdür Vekili Erdal YILMAZ, Din Öğretimi Genel Müdürü Daire Başkanı İhsan  ERKUL, Zonguldak İl Müftüsü Aşır DURGUN ve çevre ilçe Müftüleri, Alaplı Milli Eğitim Müdürü Cevat ÇEVİK, siyasi parti ilçe Başkanları, STK Başkan ve yöneticileri ile vatandaşlarımızı misafir etmenin onurunu yaşadık.

Yarışmamızda Marmara Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Hakkı TURABİ, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Mustafa Asım AKKUŞ, Ayasofya-i Kebir Camii Müezzini Mehmet Hadi DURAN, Bülent Ecevit Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Metin GÜNDOĞDU, TRT sanatçısı Ömer Faruk GÜNEY Seçici Kurul Üyesi olarak yer aldı.

Türkiye finali ortaokul ve lise olmak üzere iki ayrı kategoride yapıldı.Farklı makamlarda okudukları ezanlar ile performanslarını sergileyen öğrenciler arasından lise dalında birinciliği İstanbul Esenyurt İhsan Nakipoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Süleyman Emre EKŞİ ikinciliği Kahramanmaraş Hoca Ahmet Yesevi Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhammet Yiğit KARAOKUR, üçüncülüğü ise Kocaeli Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesinden  Burak USTA aldı.

Orta Okul dalında yapılan yarışmada ise birinciliği Elazığ Halit Hoca İmam Hatip Ortaokulundan Muhammed Yahya SERTKAYA, ikinciliği Ankara Keçiören Öğretmen Büşra İnan İmam Hatip Ortaokulundan Barış ALAMUR, üçüncülüğü ise Kayseri Kocasinan Nurettin Öztürk Ortaokulundan Muammer Musab YÜKSEL kazandı.

Dereceye giren lise ve ortaokul birincilerini 4er çeyrek altın ve umre gezisi, ikincilerine  3’er çeyrek altın, üçüncülerine 2’şer çeyrek altın ve tüm yarışmacılara birer çeyrek altın olmak üzere toplamda 32 çeyrek altın ve  çeşitli hediyeler vererek ödüllendirdik.


Ayrıca  eğitim başta olmak üzere birçok alanda hayır hizmetlerinde bulunan İstanbul Sancaktepe Yunus Emre Camii Vakfı başkanı Mehmet Keskin yarışmada derece alan öğrencilere  "Umre " hediye ederek Genç Bilalleri sevindirdi.


Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Türkiye Finali’nde dereceye giren öğrencilerin ödülleri ve hediyeleri, Vali Yardımcısı Turgut SUBAŞI, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İhsan ERKUL, ve Alaplı Kaymakamı Vedat YILMAZ tarafından verildi.

Yarışmada görev alan jüri üyelerine, yarışmaya katılan öğrencilerin okul müdürlerine ve öğretmenlerine yarışmanın anısına çeşitli hediyelerin takdimini de Vali Yardımcısı Turgut SUBAŞI, Alaplı Kaymakamı Vedat YILMAZ, Zonguldak Milli Eğitim Müdür yardımcısı Erdal YILMAZ gerçekleştirdi.

Programın icrasını Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bizlere vererek bizleri onurlandıran Başta Genel Müdürümüz Mehmet Nezir GÜL olmak üzere Daire Başkanımız İhsan ERKUL’a, ve program için bizlere destek olan Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzden, Erol SOLAK, Kani AYVAZ, Meryem SARIKAYA, Murat VURAL, Lokman YILDIRIM’a teşekkür ederiz.

Böylesine ülke çapında yapmış olduğumuz program için bizlere destek veren tüm sponsorlarımıza, destekleriyle her zaman yanımızda olan Sayın Valimiz Mustafa TUTULMAZ başta olmak üzere, İl Milli Eğitim Müdürümüz Züleyha ALDOĞAN’a, Kaymakamımız Vedat YILMAZ’a ,İl Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Erdal YILMAZ’ a

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Cevat ÇEVİK’e, programın hazırlanmasında günlerdir gece gündüz demeden çalışan, emeği geçen okulumuzdaki tüm idareci, öğretmen, personel ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

19-05-202319-05-202319-05-202319-05-202319-05-202319-05-202319-05-202319-05-202319-05-202319-05-202319-05-202319-05-202319-05-2023