MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞIMIZDAN ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ BESLENME HİZMETİ

04.03.2023 120

On Birinci Kalkınma Planı ve 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer alan hedefler gereği 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren ücretsiz bir öğün beslenme uygulaması 20 Şubat 2023 tarihi itibarıyla başlamıştır.

Ücretsiz bir öğün beslenme uygulaması kapsamında taşıma yolu ile eğitime erişim sağlanan okullarımızdaki öğrenciler, bünyesinde okul öncesi eğitim yapılan birleştirilmiş sınıflı okuldaki öğrencilerin tamamı ve anaokullarındaki tüm öğrenciler ücretsiz bir öğün beslenme uygulamasından yararlanmaktadır.

T.C. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Toplu Beslenme Sistemleri (Toplu Tüketim Yerleri) İçin Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi'nde okul öncesi eğitim ve diğer kademelerdeki öğrencilerin; enerji ve besin ögesi gereksinimleri, menü planlama ilkeleri, farklı dönemler için aylık menü örnekleri ile beslenme faaliyetlerini etkileyen faktörlere açıklık getirildiği belirtilerek bu rehbere göre menülerin belirlenmesi sağlanmıştır.

Ücretsiz bir öğün beslenme uygulaması ile On Birinci Kalkınma Planı ve 2023 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda belirtilen eğitimde fırsat eşitliğini arttırmaya yönelik çalışmalar yapılması ve dezavantajlı okullardan başlamak üzere tüm öğrencilere bir öğün beslenme uygulamasının öncelikler dikkate alınarak gerçekleştirildiği görülmektedir.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce hazırlanan Şubat - Mart 2023 ücretsiz bir öğün beslenme menüleri:

1.meb_iys_dosyalar/67/02/748841/dosyalar/2023_03/04221222_BIP-Image-2023-03-04-at-22.01.01.jpg

Kaynak: http://alapli.meb.gov.tr/www/milliegitimbakanligimizdanogrencilereucretsizbeslenmehizmeti/icerik/619