MOTİVASYON ETKİNLİKLERİ

Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi Gezi Kulübü rehberliğinde okulumuzdaki öğrencilerin motivasyonlarını artırmaya yönelik birtakım etkinlikler yapılmıştır.Bunlardan ilki okul rehber öğretmenimiz Mesut Karakaş'ın 11 ve 12.sınıflara düzenlediği YKS semineridir.Bu seminerde eski ismi YGS-LYS, yeni ismi ise TYT-AYT olan sınav ile öğrencilerin Mart ve Haziran aylarında iki farklı dönemde heyecan, stres yaşamasına gerek kalmayacağını ,yeni sınavın iki oturumdan oluşacağını ve sınavların cumartesi – pazar yapılacağını, Temel Yeterlilik Testi'ne tüm adaylar gireceği için bu sınavın soru ağırlığının Matematik ve Türkçe üzerine olacağını, TYT olarak kısaltılan bu ilk oturumda öğrencilerden 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 Fen Bilimleri ve 20 Sosyal Bilimler olmak üzere toplam 120 soruya 165 dakika içinde cevap vermeleri isteneceğini ,TYT sınavından bir gün sonra yapılması planlanan AYT oturumunun ise 40 Matematik 40 Türkçe 40 Fen Bilimleri 40 Sosyal Bilimler olmak üzere toplam 160 sorudan oluşmakta olduğunu ve 180 dakikalık sürede öğrencilerden sınavı tamamlamaları istendiğini,adayların kendi tercih edecekleri bölümlerin doğrultusunda soruları çözeceklerini belirtti.Bu sene baraj puanlarının kalktığını tüm adaylara hatırlattı.Birkaç öğrencinin hedefleri doğrultusunda yapması gereken en düşük puanı hesapladı.Bu şekilde öğrencilerin sınav hakkında genel bilgiye sahip olmalarını sağladık.Ayrıca DYK'ye katılımı artırmak , öğrencileri daha yakından tanıyabilmek , öğrencilerin birbiriyle iletişimini güçlendirmek amacıyla kahvaltı etkinliği düzenledik.

29.03.2022 369

29-03-202229-03-202229-03-202229-03-202229-03-2022