Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferini Kutlama ve Şehitleri Anma İlçe Programı okulumuz  tarafından hazırlandı.  Program İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve halkın katılımıyla saat 10:00’da gerçekleştirildi. Programda Açılış konuşmasını  Okul Müdürümüz Dursun ADAR yaptı.  Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Sertaç AYAN’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Anadolu İmam Hatip Lisesi Tarih Öğretmeni Bülent ÖZTÜRK yaptı. Sinevizyon gösterisinin ardından resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin oynadığı “Çanakkale Geçilmez” adlı tiyatro gösterisinin ardından sona erdi.

Beğeniyle izlenen programda izleyiciler zaman zaman duygulu anlar yaşadı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyor,  aziz şehitlerimizi bir kez daha minnetle şükranla yadediyoruz.

Mrt

Öğrencilerimizin  okuduğu hatimler ve Yasin-i Şeriflerin duası Alaplı Merkez Camii’nde düzenlediğimiz mevlit programında yapıldı.  Alaplı Müftüsü Sayın Mehmet BEKTAŞ, Alaplı Vaizi Sayın Fatih ERYİĞİT Din Görevlileri, öğrencilerimiz velilerimiz ve vatandaşlarımızın katılımıyla gerçekleşen programda okulumuz öğrencileri Kur’n-ı Kerim okudular, ilahi söylediler, Alaplı Müftüsü şehitlerimiz ile ilgili kısa bir vaaz verdi. Hatim duasını ise Alaplı Vaizi Fatih ERYİĞİT YAPTI

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi Kutlama ve Şehitleri Anma etkinlikleri çerçevesinde okulumuz öğrencileri ve öğretmenleriyle 14/03/2015 - 15/03/2015 tarihlerinde Çanakkale’ye gezi  düzenledik

Mrt

Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında 08/03/2015 tarihinde okulumuzda deprem tahliye ve yangın tatbikatları yapıldı. Alaplı İtfaiye ekiplerinin de katıldığı tatbikatta itfaiye yetkilileri deprem ve yangın anında ve sonrasında yapılması gerekenler hakkında uygulamalı bir sunum gerçekleştirdi.Programı düzenleyen öğretmen ve öğrencilerimize, Alaplı İtfaiyesine teşekkür ederiz.

Okulumuz öğrencisi , Alaplı İlçe Öğrenci Meclisi Başkanı Muhammet URFA il öğrenci meclisi başkanı oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamında önce okulundaki seçimlerde sonra ilçedeki seçimlerde başarılı olarak öğrenci meclisi başkanı olan Muhammet URFA,  17/12/2014 tarihinde  Zonguldak Öğretmenevi’ nde yapılan 9 adayın yarıştığı seçimlerde büyük başarı göstererek İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçildi.

Kas

Alaplı Öğrenci Meclis Başkanlığına okulumuz öğrencisi Muhammet URFA seçildi.

20/11/2014 tarihinde Alaplı Hükümet Konağı Toplantı Salonu’nda düzenlenen seçimde, okulumuz öğrencisi Muhammet Urfa 12 oyla birinci oldu. Seçime 35 okuldan 33 öğrenci meclisi başkanı katıldı, 6 aday yarıştı.
         Urfa, gazetecilere yaptığı açıklamada, oy veren vermeyen  tüm öğrenci arkadaşlara teşekkür ettiğini belirterek, “İlçemizde öğrencilerimize güzel vakit geçirebilmeleri için eğitim şenlikleri düzenlemeyi planlıyorum. Öğrencilerin sorunlarını dinleyecek istişare içinde olup üst makamlara ileteceğiz. Çok heyecanlı bir seçim oldu. Kazandığım için çok mutluyum” diye konuştu

.

Kas

Okulumuz öğrencilerine Yazar Ahmet BULUT  tarafından Namazla Diriliş konulu konferans verildi. Alaplı İmam Hatip Mensupları ve Mezunları Derneği (ALİMDER) tarafından düzenlenen etkinlik 13/11/2014 tarihinde Merkez Ortaokulu Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirildi. Yazar Ahmet BULUT akşam da saat 19:00’da Belediye Kültür Merkezinde (Tansa üstü) velilere  ve halka yönelik bir konferans verdi. Sayın hocamıza bizler de teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuzda Aşure Günü etkinliği düzenledik. Etkinliğimiz 11/B sınıfı öğrencilerinden  Sertaç AYAN’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sunuculuğunu 11/C sınıfı öğrencisi Muhammet URFA’nın gerçekleştirdiği programda günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı 11/A sınıfı öğrencisi Ceren ÖNDER,  duayı ise 12/A sınıfı öğrencisi  Gizem ACAR yaptı. Programın ardından aşure dağıtıldı.