Ock

03/01/2018 tarihinde Zonguldak Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi´nde düzenlenen yarışmalarda  öğrencimiz Elif GÜVEN, Genç Nida Kur´an-ı Kerim´i Güzel Okuma kategorisinde 2. olarak bizi gururlandırdı.Öğrencimizi tebrik eder,  emeği geçen hocamız Zeynep KİRAZ YILDIZ´a teşekkür ederiz.

Ock

Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık dalında il birincisi, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma dalında il üçüncüsü oldu.

Üç yıldan beri hafızlık dalında il birinciliğini Alaplı’ya kazandıran, geçen sene de Batı Karadeniz’de yer alan 11 il arasından Zonguldak’ı temsil ederek  bölge ikincisi olan Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Murat ÖZTÜRK bu yıl da geleneği bozmadı ve Hafızlık dalında il birincisi oldu. Yarışmada Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emre ERDOĞAN il üçüncüsü oldu.  Hafız Murat ÖZTÜRK Mart ayında Ankara’da yapılacak bölge yarışmasında Zonguldak’ı temsil edecek.

28/12/2017 tarihinde Zonguldak Şehit Prof Dr. İlhan Varank Kız Anadolu İmam hatip Lisesi salonunda yapılan yarışmalara il merkezi ve ilçelerinde bulunan 10 İmam Hatip Lisesi katıldı. Yarışmalar Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma Yarışması, Genç Sada Kur’an-ı Kerimi’i Güzel Okuma Yarışması ve Kur’an’ın Genç Muhafızları Hafızlık yarışması olmak üzere üç kategoride düzenlendi. Vali yardımcısı, İl milli eğitim müdürü yardımcıları, şube müdürüleri,  siyasi parti ve  sivil toplum örgütleri başkanları, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler de yerlerini aldığı yarışmaya halkın da yoğun katılım gösterdiği görüldü.

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE MEMNUNİYET ANKETİ UYGULANDI.

Okulumuz öğrencileri Aralık ayı boyunca edebiyat derslerinde Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u şiirleriyle andılar.

Öğrencilerimiz Aralık ayı içerinde de Mesleki Uygulama Çalışmalarına devam etmişlerdir.

Okul Müdürümüz Dursun ADAR aralık ayı içerisinde öğretmen ders denetimi kapsamında sınıfları ziyaret etti.

Okulumuz Öğretmenlerine 2018 Yılında Hizmetiçi Eğitim Planı Öğmenlerimize Duyurulmuş ve Katılmaları Konusunda Teşvik Edilmiştir.

Hayatımıza yön verecek olan Rabbimizin mesajlarının okul duvarlarında görülmesi okulumuzda verilmek istenilen eğitime katkı sağlayacağı düşünülerek böyle bir uygulama yapılmıştır.

Okulumuz öğretmenleri,  aileler ile işbirliğini güçlendirip okul-aile arasındaki eğitsel birlikteliği sağlamak amacıyla veli ziyaretleri düzenlediler.Bizi misafir eden tüm velilerimize şükranlarımızı sunarız.

Rahmet peygamberi,Allah´ın Resulü Hz. Muhammet (SAV) efendimizin doğumu vesilesiyle 29 Kasım Çarşamba Günü Alaplı Anadolu Lisesi konferans salonunda program düzenledik.

Kas

Öğrencilerimizi daha yakından tanımak ve onların yaşadıkları sorunlara çözüm üretmek amacıyla, velileri ile görüşmeler yapılmıştır.

Kas

Müftülük ile aşağıdaki konularda işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır.

Okulun düzenleyeceği Kutlu Doğum Programında müftülükte görevli imamlardan yardım alınması

Kandil programlarında okulumuz öğrencilerinin camilerde programlar düzenlemeleri

Mesleki uygulamalarda işbirliği yapılması

Kas

Kitap okunmasını teşvik etmek amacıyla; Okul kütüphanesinden en çok kitap alıp okumuş öğrencilerimiz tespit edilmiş ve ödüllendirilmiştir.

1. 17 kitap ile 10-C sınıfından Mehmet İsa Yaz

2. 5 kitap ile 10/A sınıfından Seda Yavuz

3. 5 kitap ile 12/B sınıfından Elif Güven

4. 4 kitap ile Zelal Turan

Kas

Ekim ayı içerisinde yapılan plana uygun olarak, öğrencilerimizi camilerdem imamlık, müzezzinlik; Kur´an kurslarında Kur´an öğreticiliği ve vaizelik yapmışlardır.

Kas

22.11.2017 Saat 15:30´da okulumuzda veli toplantısı yapıldı. Öğrencilerin okul başarısı ve okulumuzda yapılan sosyal etkinler hakkında velilerimizle bilgi paylaşımında bulunulmuştur.